../../data/attachments/16/147/1378825086-16.jpg

 

 

 

 

::: Slike :::
::: Info in rodovik ::: ::: Legla :::

 

 

 

 Ais je psička iz našega prvega legla, hčerka Obija, ki je bil odličen lovec s katerim sta se Karin in Cristian  aktivno udeleževala lova. Ais je od Obija podedovala skoraj vse in je prava njegova kopija tako vizualno kot tudi glede nagona za lov.


Doma je Ais najmanj opazna od vseh štirih. Ponavadi spi, se carta ali pa samo opazuje okolico. Je pa zunaj čisto druga slika. Aiska obožuje vse palice ne glede na to ali so lesene, železne ali aluminijaste :) Ja palice na hopih domačega agilityja so najboljše :D  Je izredno dobra plavalka in edina, ki gre sama v vodo (brez, da ji vržeš žogico ali kako drugo igračo), le zato da plava in plava res tako dolgo da se je že naveličaš gledati :) Njena priljubljena športna disciplina je tudi tek in ko smo na sprehodih naredi največjo kilometražo.


Je pa Aiska pes, ki je po moje najmanj razumeva in je ne bova nikoli razumela. Zelo težko je predvideti kaj bo naredila, ker so njeni instinkti res sekundni. Lahko leži čisto mirno ob meni, ko delam na računalniku in je v naslednjem trenutku že v mojem naročju in na tipkovnici z željo, da se pocarta in se zunaj iz čisto nezainteresiranega psa v sekundi spremeni v strastnega lovca. Je neizprosen lovec, ki vedno nekaj išče in lovi in nikoli prostovoljno ne odneha.


Ais je tista, ki še vedno pri svojih letih zunaj podkopava avtoriteto in ruši zadane meje in pravila. Skratka mali upornik do konca :) Je pod nevidnim vplivom njene mame Ammy . Ko je kje potrebno fizično ukrepat, ji ta da znak in Ais ji slepo sledi neglede na posledice.


Nadvse prilagodljiva ampak gozd in sprehodi so kraj, kjer je v svojem elementu in kot je rekel prijatelj lovec »imeti takega psa so sanje vsakega lovca«

 

 

Ais je tudi mama naših dveh legel B in D.