& 
Ammy z Bukovskych Lesu
(Bradpitt of Lovealoch x Celine Mandylion)

CERF: clear, BAER: +/+, PLL: 0/0
Vzrejna ocena : odlično
  INT CH Claremorris Oberon
( Charlie Chaplin von Mahdenwald x Claremorris Gigha)

CERF: clear, BAER: +/+, PL: 0/0, DNA identification
Vzrejna ocena: odlično

 

Obija sva prvič videla že leta 2007 na Eurodog showu v Zagrebu. Razstavljal se je v razredu delovnih psov. Že takrat mi je padel v oči predvsem vizualno. Naša Ammy je bila stara šele tri mesece in sploh nisva razmišljala o tem, da bi jo kdaj parila ali imela psarno. Sem si ga pa zapomnila in doma takoj pregledala njihovo internetno stran. Takrat sem videla, da je tudi odličen lovec, prav tako kot tudi ostali njihovi psi. Čeprav so parsoni vzrejeni z namenom, da izganjajo lisice in jazbece z rovov, me tema lov takrat ni preveč navdušila, šele pozneje, ko sva spoznala Karin in Cristiana in se malo podrobneje seznanila z načinom lova pri parsonih mi je postal všeč. Spoznala sva tudi Obija, ki je kljub svojim letom še vedno Big Boss v familiji. Čeprav na hipe skrajno resen se v nekaj trenutkih spremeni v pravega otroka..., takrat me spominja na našo Kiro, ima pa Obi tudi nekaj karakternih lastnosti, ki naši Ammy manjkajo.... in tako je padla odločitev, imeli bomo Obijove mladiče.


 

::: KLIK NA SLIKO :::

::: CLICK ON THE PICTURE :::

 

 

 

                       

   Abella Bee "Nike"                        Asha Hope "Sheila"                  Aisling Dream "Ais"

 

 

 

 

               

      Ash Tree Grove "Ash"                      Alana Little Rock "Alana"

                                                              (27.05.2009 - 14.08.2010)

 

 

 

 

 

Čeprav zadnje čase pišem večinoma o B leglu in se zdi, da so Ajevčki ostali nekje v ozadju, temu ni res...

 

Še vedno pridno spremljam njihovo življenje, dogodivščine in dosežke za kar se moram zahvaliti tudi njihovim lastnikom, ki me obveščajo, pošiljajo slikce, tako, da sem vedno "na tekočem", kaj se pri njih dogaja...

 

Nekateri so pri svojih družinah kot hišni ljubljenčki(prav vsi imajo opravljeno malo šolo), nekateri pa so se z svojimi vodniki podali tudi v športno tekmovalne vode.

 

Tako je Amromeka Abela Bee"Nike" že prava uspešna agilitašica. S Simono jima še manjka en pogoj, da preidta v najvišjo stopnjo agilityja (A3/J3), kjer bosta neposredno tekmovali z mamo Ammy in našim klovnom Kiro :). Več o njenih uspehih pišem v temi agility.

 

 

 

 

Amromeka Asha Hope"Sheila" in njena Tina pa sta pred kratkim kot drugi v naši širši familiji(poleg Ammy), naredili izpit B-BH. Prav tako sta začeli z treningi agilityja in kmalu ju čakamo, da se nam pridružita tudi na tekmah.

 

 

             

 

 

ostali Ajevčki:


Amromeka Ash Tree Grove"Ash"


Amromeka Aisling Dream"Ais"

 

 

 

 

 

Minilo je leto odkar so prišli naši mladiči na svet in rojstni dan je bilo potrebno proslaviti. Ko smo končno uskladili fraj vikende smo se 13.06. zbrali pri nas na Bistrici. Nekatere mladiče sem videla res dosti, npr. Nike in Asha, ostala dva nekoliko manj in tako me je še posebaj zanimalo kako sta se razvila in kakšna sta postala karakterno.

 

Dan je bil čudovit, preživeli smo ga res lepo, mladiči, ki to sedaj pri enem letu več niso, pa so presegli vsa moja pričakovanja. Zmenili smo se, da se vsako leto vsaj enkrat srečamo vsi skupaj, vsakokrat nekje drugje...

 

Simona od Nike je ob 1.rojstnem  A- jevčkov naredila tudi prečudovit filmček:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amromeka 1.rojstni dan

 

 

 

od leve proti desni: Alana, Sheila, Ash, Nike, Ais

 

slike...

 

 

 

 

 

 

 

 

citat pisma:

VDNA TEST FOR PRIMARY LENS LUXATION
Re: PLL5191 (Ammy Z Bukovskych Lesu)
Owner: Roland Kolenko and Metka Buček

Dear Sir/Madam,

The result for your DNA test is:

Ammy Z Bukovskych Lesu - This dog is CLEAR of PRIMARY LENS LUXATION
This dog has two copies of the normal gene and will not develop PRIMARY LENS LUXATION as a result of the mutation we are testing for.

Certificate will follow shortly.

The Animal Health Trust
Genetics Services
Lanwades Park
Kennet
Newmarket
Suffolk
CB8 7UU


in ker je oče našega A legla Claremorris Oberon prav tako CLEAR for PLL…

so tudi naši mladiči:

Amromeka Ash Tree Grove
Amromeka Abella Bee
Amromeka Alana Little Rock
Amromeka Aisling Dream
Amromeka Asha Hope

po starših CLEAR for PLL

 

 

 

 

Počasi prihaja čas, ko se bomo morali posloviti od naših malčkov, vsaj večine. Tako kot novi lastniki štejejo dneve, ko bodo prišli po njih, štejem jaz kako dolgo bodo še pri nas. Tolaži oz. veseli  pa me to, da smo zanje našli res dobre lastnike.

 

V nedeljo 26.07. in 27.07. so prišli bodoči lastniki po prve tri naše mladiče, nekoliko kasneje pa še po Alano.

 

Ash je odšel na Ptuj k Aljažu in Heleni, Asha(Shella) v okolico Bleda k Tini in Luki, mala Abella Bee(Nike) k Simoni v Ljubljano in Alana k družini v Kranj.

 

Še slikice novih družinic pred odhodom domov:

 

 

Aljaž, Helena in Ash

Aljaž, Helena in Ash

 

Tina, Luka in Asha(Shella)

Tina, Luka in Asha(Sheella)

 

Simona in Abella Bee(Nike)

Simona in Abella Bee(Nike)

 

Aljoša, Anja in Alana

Aljoša, Anja in Alana

 

več slik...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Končno smo se dočakali vzrejnega referenta, ki je v nedeljo 19.07. prišel tetovirat naše mladiče. Še vedno mi ni jasno, zakaj pri nas še vedno vztrajajo z temi tetovažami, čeprav je v drugih državah zadosti, da ima pes le čip. Mi je bilo že zadosti, ko sem videla vse tiste " iglične številke", pa sem se raje umaknila.

Kaj morem, ne prenesem tega, da drugi trpijo, pa naj se gre za živali ali ljudi.

 

slike...

 

 

 

Sonček..to pa pomeni, da so lahko malčki zunaj, kjer uživajo v igri, spoznavajo mini agility ovire, vodo...

 

slike...

V nedeljo 05.07. smo imeli na obisku očeta mladičev Obija, ki pa ni bil preveč navdušen nad svojo mularijo(je bil kriv spet Ash, ki si ga je hotel kar podrediti), sta pa bili toliko bolj polsestrica Affi, ki si je male kar posvojila ter Anda, ki se je pri nas privajala na vrvež, ki jo čaka doma.

Tudi Karin in Cristian sta bila navdušena nad Obijevimi "otroki".

 

slike...

 

 

 

 

Ker sva hotela preveriti sluh našim mladičem sva se odločila, da bomo naredili BAER test(elektronsko preverjanje sluha).

Žal ga pri nas še ni možno opraviti, zato sva k nam v Slovenijo povabila mag. Regino Bregenzer, vzrediteljico bull terierjev iz Dunaja, ki je delala test že našima puncama Ammy in Kiri.

Opravljanje testa sva organizirala pri nas na Veterinariji v Murski Soboti. Na test se je prijavilo poleg naših mladičev še 16 drugih psov(leglo dogo argemtino, coton de tulear, dva parsona in tibetanski terierji)

Imeli smo nekaj primerov, kjer se je pokazalo, kako pomemben je ta test. Žal je bilo testiranih nekaj psov, kjer se je ugotovila gluhost na eno uho in celo primer popolne gluhosti psa in to le pri dvajsetih potestiranih pseh. Tudi v našem leglu je psiček gluh na eno uho.

 

Rezultati testiranja:

Alana Little Rock +/+

Aisling Dream +/+

Ash Tree Grove -/+

Abella Bee +/+

Asha Hope +/+

 

 

slike...