&

Amromeka Aisling Dream

 

Claremorris Oberon & Ammy z Bukovskych lesu

 

CERF: clear, BAER: +/+, PL: 0/0 PLL-DNA:clear

Vzrejna ocena : odlično

 

 

CH Nado Shiz’s Qougar

 

Kinapak Saf Marston & Nado Shiz’s Initra Icoultchina

 

CERF: clear, BAER: +/+, PL: 0/0 PLL-DNA:clear

Vzrejna ocena : odlično

Slika ultrazvoka, 08.04.2011

 

 

 

 

Čestitke Tjaši in Boni za opravljen izpit Rally Obedience (RO1)! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amromeka Be My sweetest Lindt "Baloo"  je z samo 13 meseci opravila izpit Rally Obedience (RO1)

Čestitke Baloo & Vasilija! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leto je naokrog in naši Bjevčki so praznovali 1.rojstni dan. V ta namen smo se zbrali pri nas doma, da se spet malo podružimo in srečamo, tudi z tistimi, ki jih vidimo bolj redko. Bilo je luštno, tako nam kot pasji družbi :)

 

 

 

 

:::VEČ SLIK:::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baloo se je z Vasilijo udeležila šole na daljavo za mladičke, ki jo izvaja Silvija Trkman.

In tukaj je rezultat dela :)...Čestitke punce, odlične ste! ;))

 

 

::: VIDEO :::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sama večkrat povdarim, da psi ne rabijo samo fizične aktivnosti ampak tudi psihično in trikci so ena odlična stvar, da se psa zmatra tudi tako, da ne hodiš 3x na dan na dveurni sprehod(po pravici povedano, le redki imajo čas za to :)), ampak, da kakšenega od teh terminov(sprehodov) zamenjaš za se nekajminutno seanso trikov..seveda sprehodi so še vedno nuja ampak v manjšem obsegu, ko sem ga omenila prej.

 

Pa čeprav zgleda izvajanje oz. učenje trikcev težko, temu sploh ni tako :) Potrebno je le malo(včasih malo več) volje, kliker, nekaj idej in rezultati so tu :)

 

In kako tile trikci približno izgledajo v naslednjem videu "naše" 6 mesečne Baloo...čestitke Vasiliji in Baloo za pridnost in lepo narejen video :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V sredo je B leglo praznovalo svoj polletni rojstni dan. Čas teče nenormalno hitro, nič ni ostalo od nebogljenih malih bib, postali so pravi mali psi z svojim karakterjem in trmo. Vsi pridno obiskujejo pasjo šolo in nekateri so že prišli do svojih prvih diplomc. Ker v pasjih šolah traja šolanje različno dolgo jih bodo ostali dobili pozneje...

 

Čestitke torej Živi, Tomici in Ivani  ter Biru, Dori, Andreju in Mojci, da so bili in so tako pridni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pa so vsi odšli….Lahko bi bila vesela, da je mir pri hiši ampak nisem…res mi manjka ves ta direndaj zadnjih dveh mesecev oz. 10 tednov…razen Ammy, ki je še vedno v »spidu«(pa še naj kdo pravi, da otroci ne vplivajo dobro na starejše), sta ostali dve kot vreme, večino dneva horizontalno, le ko zadiši hrana se splača vstati in le to zaradi edine misliji »mogoče pa se bosta M. ali R. spomnila in kaj slastnega pomolila tudi pred najin gobček«

 

Nazaj k mladičem in njihovim novim staršem. Res me je pri izbiri naših novih lastnikov vedno strah ali bom izbrala ta-prave, takšne, ki bodo imeli čas za psa, ki ga ne bodo imeli kot nek simbol ali pa še hujše zato, ker imajo takšnega sosedovi pa je luškan…. in mu bodo posvečali res dovolj pozornosti in to ne le enkrat na dan ko jim bodo dali hrano….

 

Pred kratkim me je prijatelj, tudi sam lastnik parsona vprašal: »kako se od njih poslovit ko pride čas, to mi pa nikoli ne bo jasno…«

 

Priznam, da ni lahko, sploh za mene, ki sem že po naravi bolj čustven človek, ampak tolaži me dejstvo, da se mi še od nobenega(razen ko je v to posegla višja sila) ni bilo potrebno posloviti za vedno in upam, da bo tako ostalo tudi naprej....Pa vedno si mislim, da so to naši otroci, ki so odrasli in odšli na svoje..., kar se bo čez nekaj let zgodilo tudi z mojim pravim človeškim otrokom…

 

No pa k novim lastnikom….

 

 

Prva je odšla Boni, ki se je preselila na Ptuj k Tjaši in Blažu:

 

 

 

:::Amromeka Bajadera`s Kiss "Boni":::

 


 

Sledil je odhod edinega fanta Bira, po novem Ljubljančana, ki bo imel odslej kar štiri družinske člane Andreja, Mojco, Doro in Izaka:

 

 


:::Amromeka Bounti brings you Sun "Bir":::

 

 

 

Baloo je prav tako odšla v Ljubljano k Vasiliji in Ajši:

 

 

 

::: Amromeka Be my sweetest Lindt "Baloo":::

 

 

 

Živa je postala Zagrebčanka. Dom je dobila pri Tomiju in Ivani:

 

 


:::Amromeka Best from Toffifee "Živa":::

 

 

 

In še Luna z Aljošo, Bredo in Anjo, katere nov dom je postal Kranj:

 

 

 

:::Amromeka Bacio sulla Luna:::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V nedeljo so nas obiskali Blayo San(Blaž) in njegova familija. Blaža sem spoznala pred dvema letoma, ko je prišel k nam poslikat naše pse za revijo Moj pes. Po tistem so se naše poti kar nekajkrat srečale ob različnih priložnostih(agility, frizbi tekmah) in tako mu je po dveh letih uspelo pripeljati k nam tudi ostalo pasjo  in človeško familijo. 

 

Ob tem prijetnem srečanju so nastale te čudovite fotografije našega trenutnega legla :)

 

 

 

:::VEČ SLIK:::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minilo je že kar nekaj let odkar uporabljam kliker pri učenju naših psov, v bistvu sem ga začela uporabljati že pri Ammy. Ne bom na veliko razpravljala o tej vrsti učenja, ker je o njem ogromno napisanega na netu, lahko pa povem, da se pri nas odlično odnese tudi pri učenju malčkov, ki so še v leglu...delam z vsemi petimi mladiči ampak to je le čisti začetek (pozornost na vodnika in nekaj malega targeta oz. tarče) in je le majhen delček tega, kar je s pomočjo klikerja možno naučiti psa :)

 

 

 

Video:

 

AMROMEKA B LITTER - clicker training