../../data/attachments/14/140/1378828187-18.jpg

 

 

 

::: Slike :::
::: Info in rodovik ::: ::: Rezultati & video :::

 

 

 

 

 Ammy bi lahko opisali v samih superlativih; lepa, pametna (predvsem za sebe), odličen agility pes(ampak le tam, kjer je zadosti občinstva) in prava gospa.

 

K nam je prišla v začetku leta 2007, ko sva po dolgem iskanju, katera pasma bi bila primerna za nas, odločili za parsona.


Mala kepica je obrnila naše življenej na glavo. Prvi pes, ki je bil z nami ves čas, v stanovanju, z nami na poti, pri prijateljih, torej, razen v službi vsepovsod. Navajanje na stanovanje ni bilo težko, čeprav je pri vzrediteljih živela zunaj.


Pasjo šolo, kasneje tečaj agilityja je imela neizmerno rada. Zataknilo se je pri razstavah. Kot lastnika svojega prvega rodovniškega psa in ker je res lepa predstavnica svoje pasme, sva jo peljala na razstavo. Tam pa šok. Na tleh je bilo super ampak miza pa tabu. Da bi jo tisti stric tam prijel za rit, tega pa ja ne…nebi o tem kaj je takrat naredila :)  Pa smo vseeno poskusili še enkrat, trenirali z njo doma, z drugimi ljudmi ampak na razstavi pa vedno ista pesem, čist poklapana, brez volje, da bi se kazala….. Da bi šla na razstavo samo zaradi sebe in pes tam nebi užival, pa res nisva hotela in tako so razstave zamenjale agility tekme.


Agility je za Ammy šport št.1, dan, ko gremo na tekmo pa je njen najljubši, v avtu je pred vsemi ostalimi, na teku neobvladljiva :)


Obožuje žogice vseh vrst, zelo rada se igra in večino časa je kar otročja za svoja leta. Pri nas zjutraj ne rabimo budilke, saj si Ammy  vsako jutro v košari med igračami najde nekaj piskajočega, s čimer nas potem prebudi.


Kot sem prej omenila, treningi doma niso zanimivi, sploh, če ni nobenega drugega (tujega!) psa. Naše ne štejejo, tudi Kira ne, ki, ko čaka na to, da pride na vrsto, preglasi kar nekaj psov. Da ona pokaže najboljše kar zna, mora biti prisotno občinstvo, ki to občuduje in ji daje zagon :)


Je pa Rolandu zaradi te nevolje za delo doma toliko težje na tekmah uskladiti njuno hitrost. Sta pa kljub temu z Ammy odličen agility par.


Naša Amči je tudi velika gospa (z velikim G!). Ne da pada slučajno dež, ne, takrat kar cel dan nebi šli ven, niti lulat, kaj šele na sprehod, ampak mislim, da je njen status »gospa« njen edini mali minus, ki pa ga ostale pozitivne lastnosti naredijo skoraj neopaznega. :)


Ammy je tudi mama naših treh legel A, C in E.

 

 

 

LEGLA


 A LEGLO        C LEGLO        E LEGLO