../../data/attachments/15/125/1378812735-20.jpg

 

 

 

" Slike "
" Info in rodovik "
" Rezultati & video "

 

 

 

 

Kira je drugi parson oz parsonka, ki se je pridružila naši družini. Rolandovo navdušenje nad parsoni je bilo tako veliko, da mu en pes ni bil zadosti. Ammy je bila stara leto dni, naučen pes ampak v fazi pubertete, kar res ni bil najboljši trenutek za drugega psa.

 


Tako smo pripeljali domov malo belo kepico. Ammyjino navdušenje nad novim psom je trajalo nekaj dni, dokler je mislila, da je le v varstvu. Ker sva večkrat čuvava pse prijateljev, je bila navajena psov za nekaj dni, ampak, ko je ugotovija, da bo to glasno »vreščečo ščene« ostalo pri nas za vedno, jo je navdušenje minilo in rabila je kar nekaj mesecev, da se je sprijaznila z svojo »sestrico«No pa nazaj k Kiri. Kira ni tipičen parson, ne po karakterju, še manj po videzu.
Kmalu po tem, ko je prišla k nam, smo posumili da nekaj ni vredu z njenim sluhom. Predvsem v notranjem prostoru se je večkrat obrnila v nasprotno stran od koder smo jo klicali, zato sva se odločila, da jo odpeljeva na Dunaj, kjer smo preverili sluh z BAER testom(ki je med drugim edini test s katerim se 100% lahko ugotovi gluhost psa). In res je test pokazal, da je gluha na desno uho.


Po nekaj mesecih se ji je začela spreminjati tudi dlaka, postajala je kodrasta in mehka.


Kljub njenemu netipično parsonskem videzu, pa je njeno navdušenje za delo neizmerno, včasih celo pretirano. Kira je pravi mali deloholik :) Težko je preslišati njen vztrajni lajež s katerim hoče vzbuditi pozornost, prosi za delo in po končanem delu hoče še vedno več.


Kira je Rolandova »ljubica«. Nobeden pes pri hiši ni tako navezan nanj kot ona. Ne, da bi slučajno odšel iz sobe oz od doma brez nje, začne zganjati pravi cirkus, vrata-okna, vrata –okna in panika, ki ji ni konca :D


Ampak to je pač Kira, naš »diki«(diktator), naš mali cirkusant, odličen agility pes, skratka pes z neizmerno energijo in živjenje brez nje bi bilo pri nas vsekakor dosti manj zabavno.


Povpraševanja za njene mladiče je ogromno, je pa zaradi njenih fizičnih pasemskih pomanjkljivosti nimamo za vzrejo.