Večina pasem(je le nekaj izjem) je bila vzrejena za namen dela …. Njihov zunanji videz ni bil namenjen temu, da bi bili lepi ampak je bil prilagojen funkciji dela. Z leti in nastankom FCI, začetkom razstav, so se pasme začele spreminjati….vedno bolj so v ospredje začeli postavljati lepoto, s svojo predstavo, kakšen naj bi bil pes, so začeli z načrtno vzrejo, spreminjati videz pasme in s tem tudi pri večini pasem izničili njihovo možnost za delo…   Častiti John(Jack) Russe
    Prejšnji konec tedna se je na razstavišču v Ljubljani odvijal Otroški bazar. Na najem so vse štiri dni otroke z svojimi trikci navduševali tudi Nike(Amromeka Abella Be), Ben(mešanček) ter Simona. V nedeljo sta se Simoni pridružila še Beniboom(pudelj) in Nina, svoje veščine pa je pokazala tudi naša "cirkusantka" Kira.                                                                 
Božični obisk
01/09/2013
    Res imam rada lepa presenečenja(kdo pa jih ne :)), zato lahko rečem, da je bil letošnji dan po božiču še lepši kot sam božič. Dve lastnici naših kužkov z A legla Tina(od Sheile) in Simona (od Nike) sta mi pripravili prijetno presenečenje, ko sta se tistega nedeljskega jutra pripeljali pred našo hišo z namenom, da preživimo prijeten nedeljski dan v družbi naših pasjih prijateljev. Hvala vama punci ;)   Dan smo preživeli večinoma v naravi, ker pa slike povejo dosti več o
Mladiči so že pošteno zakorakali v osmi teden. V tem času so seveda že precej zrasli in se marsikaj tudi naučili. Pred nekaj dnevi smo bili tudi na prvem cepljenju in čipiranju. Naslednji teden nas čaka še pot na Dunaj, kjer bomo opravili BAER test, potem pa bodo počasi odšli v nove domove :)                   ::: VEČ SLIK ::: ::: MORE PHOTOS :::        
Bibe so odprle učke in dobile imena :)           Amromeka Eye Spot Ivy ♀ BLACK/WHITE             Amromeka Every Inch A Lady ♀ TAN/WHITE             Amromeka Epic Girl ♀ TRICOLOR             Amromeka Enfant Terrible ♂ BLACK/WHITE           Amromeka Echo of Thunder ♂ TAN/WHITE ::: VEČ SLIK ::: ::: MORE PHOTOS :::
    Joyce je postal Celjanar, kjer živi skupaj z Andrejo in njeno družino.   "Amromeka Don't Bother Me"Joyce" Art je postal član Anine družine in z njimi živi v Škofji Loki. ::: Amromeka Dumb 4 You"Art" ::: Roo živi v Škofljici z Heleno in njeno družino. ::: Amromeka Digging in the Dirt" Roo"::: Juca živi v z Filipejem in njegovo družino v Maia(Portugalska). ::: Amromeka Devil Inside"Juca":::
      Tako nekako pa izgledajo naši dnevi, večinoma zunaj na sončku, ko seveda ni prevroče v znamenju socializacije, spoznavanju novih situacij, ljudi, otrok, živali... :)         najmlajši obiskovalec Filip :)         :::VEČ SLIK:::      
Izbrana  so rodovniška imena mladičev, tokrat tipična za pasmo :)     "Amromeka Digging in the Dirt" "Amromeka Don't Bother Me" "Amromeka Dumb 4 You" "Amromeka Devil Inside"   :::VEČ SLIK:::      
Imamo mladičke!
27/08/2013
V noči iz nedelje na ponedeljek smo se končno dočakali mladičev. Tokrat smo dobili pet fantov, kar je bistveno popravilo povprečje razmerja deklet in fantov naše zdaj že kar številčne pasje družine.   Čeprav je sprva kazalo, da so vsi mladiči zdravi se je stanje v naslednji noči pri enem mladiču zelo poslabšalo...kljub temu, da smo se po premisleku in posvetom z veterinarjem odločili, da ga damo operirati, mu žal ni bilo usojeno ostati na tem svetu...:(                
.::...52.dan...::.
27/08/2013
Še malo, kakšen teden pa bodo mladički... :) Aiska se počuti odlično, čeprav na sliki zgleda utrujeno - vendar le uživa na sončku. Predvsem na sprehodih je naša "jagerca" še vedno polna energije in moramo prav paziti, da ne pretirava z neumnostmi... :)